Jdi na obsah Jdi na menu
 


Plavání Otevřená voda

CO NA SEBE OTEVŘENÉ VODNÍ PLAVÁNÍ

      Plavání na otevřené vodě se stalo velmi oblíbeným, protože se loni zavřely bazény a každý zamířil ven k místním     jezerům, řekám a plážím. Plavání na otevřené vodě je skvělé pro vaše zdraví a pohodu a bylo spojeno se zlepšením   oběhu, posílením vašeho imunitního systému a zvýšením štěstí. Ať už jste úplný začátečník nebo se chvíli plavete na   otevřené vodě, je důležité mít správnou soupravu, abyste zůstali v bezpečí a užili si to. Sestavili jsme proto tento   seznam, abyste věděli, co si vzít na sebe, když jdete plavat na otevřenou vodu.

 

 

Neopren

Když plavete na otevřené vodě, možná budete chtít mít neopren, zvláště pokud plavete ve vodách pod 16 ° C. Některá jezera vás nenechají plavat, pokud nemáte neopren, takže stojí za to zkontrolovat jejich webové stránky, než se objevíte.

Plavky s otevřenou vodou se vyznačují velkou flexibilitou horní části těla a zvýšeným vztlakem dolních končetin zajišťujícím dokonalou rovnováhu pohodlí a výkonu. Jsou také navrženy tak, aby vás ve vodě zahřály díky silnějšímu neoprenu kolem jádra, abyste ve vodě mohli zůstat déle. Náš sortiment neoprenů nabízí kompletní obleky, trenýrky a neopreny bez rukávů a máme také řadu triatlonových neoprenů, které mají funkce rychlého opuštění.

Ochranné brýle

blog-swim2.jpg

Brýle jsou nezbytné pro plavání na otevřené vodě, protože budete muset zjistit, kde budete hledat lodě nebo bóji, pokud závodíte. Můžete být v pokušení nosit v jezeře brýle do bazénu, ale plavecké brýle s otevřenou vodou mají některé extra žádoucí funkce, jako jsou polarizační a UV ochranné čočky a některé dokonce i fotochromatické čočky, které se automaticky ztmaví za jasnějších podmínek a zůstanou jasné za zhoršených světelných podmínek. Další praktické funkce, na které si při nákupu brýlí dávejte pozor, jsou dioptrické, zamlžovací a širokoúhlé čočky. V případě, že se rozhodnete pro brýle bez čoček proti zamlžování, můžete si také koupit sprej proti zamlžení pro křišťálově čisté vidění.

Koupací čepice

V teplejších vodách to zvládne běžná latexová čepice. Při plavání v chladnějších vodách se můžete rozhodnout pro neoprenový plavecký klobouk, který sníží tepelné ztráty a zakryje uši. Světlé plavecké čepice jsou velmi užitečné pro plavání na otevřené vodě, takže vás ve vodě mohou vidět ostatní lidé.

Ponožky

První a poslední ven mohou vaše nohy nejvíce trpět při plavání na otevřené vodě. Neoprénové ponožky hrají obrovskou roli v tom, že vás udržují v teple a zabraňují znecitlivění prstů na nohou, které může být při výstupu z vody velmi bolestivé.

Rukavice

Necitlivé prsty na tom nejsou o moc lépe, zvláště na konci plavání, když se pokoušíte převléknout, ale musíte počkat 5 minut, dokud neucítíte prsty. Plavecké rukavice udrží vaše ruce teplé a poněkud suché, když jste venku na plavání.

Tažný plovák

blog-open-water-swimming.jpg

Jasně zbarvené vlečné plováky jsou základní sadou pro venkovní plavce a pro některé závody jsou povinné. Tažný plovák se připevňuje k vašemu pasu a vlek je za vámi ve vodě, aniž byste si všimli, že tam je. Zlepší vaši viditelnost ve vodě, což je skvělé pro vody, kde jsou uživatelé lodí. Tažné plováky lze použít k přenášení osobních věcí a jsou 100% vodotěsné. Kromě toho, pokud potřebujete odpočívat nebo vyžadovat pomoc, můžete použít vlečný plovák k vznášející se podpoře, protože je schopen unést celou vaši váhu.

Krém proti tření

Není nic otravnějšího, než se oblékat neopren, když drtíte závod v plavání na volné vodě. Nanesením tyčinky proti tření zabráníte a uvolníte odřenou, popraskanou a popraskanou pokožku a zabráníte vzniku horkých míst a tření.

župan

blog-swim.jpg

Jakmile se dostanete z vody, budete chtít něco teplého a útulného na zahřátí. Přebalovací župan je perfektní zahřívací doplněk, který vás během několika sekund dostane z chladného do útulného. Většina míst, kam jdete, bude postrádat zařízení, abyste se mohli převléknout, takže mít převlékací roucho vám poskytne flexibilitu, abyste se mohli změnit kdekoli!

 

Napsala Lucy Harrisová

 

 

Náhledy fotografií ze složky OWS